onkologi

Vi fokuserer på nyskabende forskning til gavn for
patienterne

Forskning i immuno-onkologi (forkortet I-O) er forskning i innovative behandlinger, som udnytter kroppens naturlige immunrespons i kampen mod cancer. Hos Bristol Myers Squibb udvikler vi denne fundamentalt anderledes tilgang til cancerforskning, og vi bygger konstant videre på de forskningsresultater og innoverer vores nuværende forskningsområde.

Vores forskningsområder

Immunforsvarets potentiale

For at forstå hvordan cancer kan få lov at vokse, kan det være nyttigt at forstå hvordan immunsystemet reagerer på cancer. Her følger en række artikler om immunsystemets primære faser i immunresponset, hvorledes cancer kan undvige immunsystemet og signalvejene immunsystemet bruger og som canceren kan udnytte til egen fordel.

Immunsystemets biomarkører

Forskning i IO relaterede biomarkører har blandt andet til formål at fremme vores evner for at udvælge de patienter der vil respondere på en immunonkologisk behandling.1,2

Kliniske forventninger i immuno-onkologi

Immuno-onkologi forsøger at aktivere kroppens naturlige immunrespons til at bekæmpe cancer. Det er en fundamentalt anderledes tilgang til cancerbehandling.

Vigtige principper i immunologien

Forskning i immuno-onkologi, som er baseret på nøgleprincipperne i immunresponset, forsøger at forstå, hvordan man kan udnytte kroppens naturlige forsvar til at aktivere antitumorimmunitet.3,4,5,6,7

Aktuelt

Onkologi

En introduktion til immunsystemet >

Immunsystemet er kroppens specielle forsvarsmekanisme. Hør, hvordan det opdager og eliminerer trusler.

Hæmatologi

Immunsystemets signalveje kan sammen styrke responset >

Signalveje arbejder sammen om at styrke immunresponset.

Onkologi

Immunaktivering: Genkendelse af trusler >

Immunsystemet lærer at skelne kroppens egne celler ('self') fra det fremmede ('non-self'). Nedenfor beskrives, hvordan T-cellerne benytter særlige vævstypemolekyler i denne proces.

Er du patient eller pårørende?

Indsigt er første skridt på vejen mod bekæmpelse af sygdom og alvorlige lidelser. Leder du som patient eller pårørende efter information om din sygdom, så prøv at se her.

For patienter og pårørende >