PODCAST

Hvordan definerer vi den bedste behandling for patienten?

Thomas Lund

Thomas Lund er M.D PhD og overlæge med speciale i myelomatose på Hæmatologisk Afdeling på Odense Universitetshospital. Thomas Lund har siden 2003 beskæftiget sig med hæmatologiske kræftsygdomme – særlig med diagnostik og behandling af myelomatose.

Thomas Lund er M.D PhD og overlæge med speciale i myelomatose på Hæmatologisk Afdeling på Odense Universitetshospital. Thomas Lund har siden 2003 beskæftiget sig med hæmatologiske kræftsygdomme – særlig med diagnostik og behandling af myelomatose.

Når vi sammen med patienten har besluttet, at deres myelomatose skal behandles, hvordan beslutter vi så, hvilken behandling vi skal give? Lyt med i dette afsnit af Sammen om kræft, hvor overlæge Thomas Lund giver gode råd til, hvordan man vælger den bedste behandling mod myelomatose – også ved tilbagefald.

Udforsk

7. JUL 2021  -  12:48 min.

Hvordan definerer vi livskvalitet? 

Hvad skal du som yngre læge og sygeplejerske være opmærksom på, når du taler med myelomatosepatienter om deres livskvalitet? Lyt med i dette afsnit af Sammen om kræft, hvor læge Louise Redder gør os klogere på, hvordan livskvalitet defineres, og hvad man skal være opmærksom på i sin dialog med patienterne og deres pårørende.

Louise Redder

22. FEB 2021  -  17:36 min.

Hvad er myelomatose?

Lyt med og bliv klogere på, når overlæge Morten Salomo forklarende fortæller, hvad myelomatose er for en sygdom, hvilke behandlingsmuligheder der er i dag og ikke mindst, hvad personer med myelomatose selv kan gøre for at få en bedre hverdag med sygdommen.

Morten Salomo

22. FEB 2021  -  14:26 min.

Hvad kan du forvente dig af et liv med myelomatose?

I denne podcast forsætter vi snakken med overlæge Morten Salomo fra Klinik for Blodsygdomme på Rigshospitalet, der giver os et indblik i, hvad man kan forvente af et liv med myelomatose. Lyt med og hør også Mortens gode råd til, hvad man som patient selv kan gøre.

Morten Salomo

27. nov 2020  -  16:35 min.

Intimitet og nærhed når man har en kronisk kræftsygdom som myelomatose

I dette afsnit taler vi om nogle af de udfordringer i sexlivet, som mennesker med myelomatose oplever. Hvorfor er det vigtigt for nogle personer at genskabe nærheden i parforholdet? Og hvordan kan man – både som patient og pårørende - imødekomme udfordringerne og få nærheden tilbage? I podcasten giver sexolog Ellids Kristensen gode råd til, hvordan man kan skabe intimitet og nærhed på trods af en kronisk sygdom som myelomatose.

Ellids Kristensen

27. nov 2020  - 21:12 min.

Hvad kan en hospitalspræst tilbyde dig? 

Når videnskaben og lægen ikke kan besvare alle spørgsmål, kan nogle kræftpatienter have behov for at tale med en helt anden – nemlig hospitalspræsten. Lyt med her, hvor hospitalspræst, Lotte Mørk, fortæller om sin varierende hverdag på Rigshospitalet og de spørgsmål og tanker, hun ofte taler med blandt andre kræftpatienter om. Og hvorfor en samtale med netop en præst kan være med til at give en forløsning, så man lettere kan nå en accept af, hvor man nu er i livet.

Lotte Mørk

27. nov 2020  -  21:01 min.

Når kræft får dig til at føle skyld og skam 

Det kan virke meningsløst at få stillet en kræftdiagnose. Hvorfor har jeg fået kræft? Er det min egen skyld? Kunne jeg have gjort noget anerledes for ikke at få kræft? Mange kræftpatienter forsøger at finde en mening med sygdommen og kan i et forsøg på at opnå kontrol tillægge sig selv en stor skyldfølelse. Det oplever hospitalspræst Lotte Mørk. Lyt med i denne episode, hvor Lotte Mørk sætter ord på, hvad det ofte er, at patienter med fx myelomatose føler, når de får stillet diagnosen.

Lotte Mørk

7. JUL 2021  -  21:50 min.

Hvordan diagnosticerer og inddeler vi myelomatose?

Hvad skal du som fx yngre læge og sygeplejerske være opmærksom på, når du arbejder med myelomatose? Lyt med i dette afsnit af Sammen om kræft, hvor vi sammen med overlæge Thomas Lund bliver klogere på, hvordan myelomatose diagnosticeres og inddeles.

Thomas Lund

7. JUL 2021  -  18:02 min.

Behandling eller ej? Hvordan afgør vi, hvornår vi skal behandle myelomatose?

Lyt med i dette afsnit af Sammen om kræft, hvor vi sammen med overlæge Thomas Lund taler om, hvordan man som læge afgør, om en myelomatosepatient er behandlingskrævende eller ej.

Thomas Lund

podcast

Lyt til vores podcast-serie Sammen om kræft

I ’Sammen om kræft’ er vi i dialog med alle, der er med til at stå sammen om kræft. Lyt med, når vi blandt andre taler med læger og andre eksperter, der videregiver den nyeste viden på området.

Find vores podcastserier her >