PODCAST

Hvad er fremtiden inden for
celle-terapi?

Niels Abildgaard

Niels Abildgaard er professor og overlæge på hæmatologisk afdeling på Odense Universitetshospital. Niels Abildgaard har beskæftiget sig med myelomatose – både klinisk og i forskning - siden starten af 1990'erne. Sideløbede med sit arbejde på OUH er Niels Abildgaard medlem af DMSG, den nordiske NMSG og den internationale IMWG samt faglig leder af Trial Nation Center for Hæmatologi.

Nye innovative behandlingsmetoder er på vej, men hvad kan vi forvente inden for de næste par år, og hvad er fremtidens potentiale? I dette afsnit taler vi med professor og overlæge Niels Abildgaard fra OUH om fremtidens celle-terapi, når vi taler om myelomatose. Hvad er CAR-T og bispecifikke antistoffer, alternativer til hinanden eller kan de suppleres? Og hvad er fordele og ulemper ved de to behandlingsmetoder?

Udforsk

24. SEPT. 2021  -  15:00 MIN.

Hvad rører sig i den kliniske forskning af myelomatose?

I det her afsnit af Sammen om kræft kan du høre professor og overlæge Niels Abildgaards forventninger til fremtidens forskning af myelomatose. Hvad kan vi fx forvente os af immunmodulerende stoffer, CELMoD og andre nye behandlingsmetoder?

Niels Abildgaard

24. SEPT. 2021  -  17:34 MIN.

Hvorfor skal vi deltage i klinisk forskning?

Vi har alle hørt, at ”det er vigtigt at deltage i klinisk forskning”, men hvorfor er det egentlig det? Hvad er gevinsten for patienten, for sundhedspersonalet og for vores samfund? Det kan du høre mere om i det her afsnit, hvor vi taler med professor og overlæge Niels Abildgaard.

Niels Abildgaard

podcast

Lyt til vores podcast-serie Sammen om kræft

I ’Sammen om kræft’ er vi i dialog med alle, der er med til at stå sammen om kræft. Lyt med, når vi blandt andre taler med læger og andre eksperter, der videregiver den nyeste viden på området.

Find vores podcastserier her >