PODCAST

Hvorfor skal vi deltage i
klinisk forskning?

Niels Abildgaard

Niels Abildgaard er professor og overlæge på hæmatologisk afdeling på Odense Universitetshospital. Niels Abildgaard har beskæftiget sig med myelomatose – både klinisk og i forskning - siden starten af 1990'erne. Sideløbede med sit arbejde på OUH er Niels Abildgaard medlem af DMSG, den nordiske NMSG og den internationale IMWG samt faglig leder af Trial Nation Center for Hæmatologi.

”Det er en win-win-situation, at vi i Danmark deltager i klinisk forskning”. Det mener overlæge og professor Niels Abildgaard. Lyt med i denne podcast, hvor vi taler med Niels Abildgaard om vigtigheden af klinisk forskning. Hvorfor er det vigtigt i henholdsvis et sundhedsfagligt og sundhedspolitisk perspektiv? Hvorfor har Danmark været bagud på tiltrækning af klinisk forskning sammenlignet med vores europæiske nabolande? Og hør også Søren Dybdahl, formand for Dansk Myelomatose Forening, stille spørgsmål til Niels Abildgaard om gevinster og udfordringer for patienter ved at deltage i klinisk forskning.

Udforsk

24. SEPT. 2021  -  16:36 MIN.

Hvad er fremtiden inden for celle-terapi?

Hvordan ser fremtiden ud for behandling af myelomatose? Hvad kan vi forvente? Lyt med i dette afsnit af Sammen om kræft, hvor vi taler med professor og overlæge Niels Abildgaard fra Odense Universitetshospital om udviklingen de seneste år og forventningerne til celleterapi.

Niels Abildgaard

24. SEPT. 2021  -  15:00 MIN.

Hvad rører sig i den kliniske forskning af myelomatose?

I det her afsnit af Sammen om kræft kan du høre professor og overlæge Niels Abildgaards forventninger til fremtidens forskning af myelomatose. Hvad kan vi fx forvente os af immunmodulerende stoffer, CELMoD og andre nye behandlingsmetoder?

Niels Abildgaard

podcast

Lyt til vores podcast-serie Sammen om kræft

I ’Sammen om kræft’ er vi i dialog med alle, der er med til at stå sammen om kræft. Lyt med, når vi blandt andre taler med læger og andre eksperter, der videregiver den nyeste viden på området.

Find vores podcastserier her >