PODCAST

Bivirkninger i hud, nerver og nyrer

Henrik Schmidt

Henrik Schmidt er overlæge på kræftafdelingen i Aarhus. Henrik Schmidts hovedansvarsområde er behandlingen af modermærkekræftpatienter og herunder særligt udviklingen af immuno-onkologi (I-O). Derudover er han medleder af den kliniske forskningsenhed, og deltager i en lang række forskellige forskningsprojekter med nationale og internationale samarbejder omkring specielt I-O.

Sammen med Henrik Schmidt ser vi i dette modul nærmere på de bivirkninger, der er relateret til huden, nervesystemet og nyrerne. Hvilke bivirkninger er mest hyppige? Er bivirkningerne midlertidige eller irreversible? Hvad skal man være særligt opmærksom på?

Udforsk

25. APR 2018  -  20:27 MIN.

Bivirkninger i lungerne >

Immuno-onkologi er en vigtig brik i fremtidens kræftbehandling. Det er der bred enighed om blandt førende forskere.

Anders Mellemgaard

17. OKT 2018  -  16:51 MIN.

Bivirkninger i tarmene >

I takt med udbredelsen af immuno-onkologisk behandling er det vigtigt at kende og kunne behandle de hyppige bivirkninger i tarmene. Hør her, hvordan speciallæge Jakob Seidelin gør.

Jakob Seidelin

17. OKT 2018  -  14:29 MIN.

Bivirkninger i leveren >

Det er 3 år siden, at Ane Teisner for første gang blev involveret i behandlingen af leverskader på baggrund af immuno-onkologi. Hør hendes erfaringer siden da.

Ane Teisner

25. APR 2018  -  36:57 MIN.

En introduktion til immuno-onkologi >

Henrik Schmidt giver os i dette første modul en generel introduktion til immuno-onkologien.

Henrik Schmidt

15. SEP 2020  -  22:12 MIN.

Bivirkninger i hypofysen >

I denne podcast taler vi nærmere om endokrinologiske bivirkninger, altså bivirkninger i de hormonelle systemer, ved anvendelse af immunterapi.

Claus Larsen Feltoft

15. SEP 2020  -  13:27 MIN.

Bivirkninger i andre endokrinologiske kirtler >

Skjoldbruskkirtlen, binyrerne, bugspytkirtlen og biskjoldbruskkirtlerne kan også blive ramt af bivirkninger. Lyt med i dette afsnit, hvor vi taler om bivirkningerne i disse.

Claus Larsen Feltoft

Inspiration

Artikel

Innat immunitet: Non-specifikt forsvar >

Det innate immunforsvar er vores medfødte immunforsvar. Det er første forsvarslinje i immunsystemet og består af en rækkke fysiske barrierer, celler og signalstoffer (molekyler). Læs her om det innate immunrespons.

TALK

Et nærmere kig på signalvejenes mekanisme i modermærkekræft >

Melanomcancerceller er ofte i stand til at undvige...