PODCAST

Hvordan hjælper og støtter en myelomatosesygeplejerske dig?

Ann Ozimek Rittig

Ann Ozimek Rittig er sygeplejerske på hæmatologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital. Her startede hun som studerende på afdelingen i 1997 og har været der lige siden. Ann er uddannelsesansvarlig på afdelingen, og beskæftiger sig derfor med undervisning og udvikling.

Udover det arbejder hun direkte med myelomatosepatienter på hospitalets ambulatorie. Dermed har hun både erfaring med myelomatosepatienter og behandlingen samt erfaring med at tale om sygdommen.

For mange mennesker er diagnosen myelomatose fremmed. Det kan de faggrupper, man som patient møder i behandlingen af sygdommen, derfor også være. I dette afsnit møder vi en af de fagpersoner, man stifter kendskab med tidligt i behandlingsforløbet - nemlig sygeplejersken. Hvad kan du som patient bruge en myelomatosesygeplejerske til? Hvordan kan sygeplejersken hjælpe dig i behandlingsforløbet? Og hvordan hjælper vedkommende dig med at leve med den kroniske sygdom?

Lyt med i dette afsnit, hvor vi taler med Ann Ozimek Rittig, som er myelomatosesygeplejerske på Aalborg Universitetshospital. Vi vender, hvordan hun hjælper patienter i deres behandlingsforløb og støtter dem i at leve med sygdommen.

Udforsk

6. maj 2022  -  19:22 MIN.

Sygeplejerskens rolle i lindringen af bivirkninger

Hvordan kan en sygeplejerske hjælpe med at tackle de bivirkninger, man som patient oplever i behandlingen af myelomatose? Og hvilke bivirkninger ser man ofte? Det fortæller myelomatosesygeplejerske Ann Ozimek Rittig om i dette afsnit.

Ann Ozimek Rittig

24. SEPT. 2021  -  17:34 MIN.

Hvorfor skal vi deltage i klinisk forskning?

Vi har alle hørt, at ”det er vigtigt at deltage i klinisk forskning”, men hvorfor er det egentlig det? Hvad er gevinsten for patienten, for sundhedspersonalet og for vores samfund? Det kan du høre mere om i det her afsnit, hvor vi taler med professor og overlæge Niels Abildgaard.

Niels Abildgaard

podcast

Lyt til vores podcast-serie Sammen om kræft

I ’Sammen om kræft’ er vi i dialog med alle, der er med til at stå sammen om kræft. Lyt med, når vi blandt andre taler med læger og andre eksperter, der videregiver den nyeste viden på området.

Find vores podcastserier her >