PODCAST

Sygeplejerskens rolle i lindringen af bivirkninger

Ann Ozimek Rittig

Ann Ozimek Rittig er sygeplejerske på hæmatologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital. Her startede hun som studerende på afdelingen i 1997 og har været der lige siden. Ann er uddannelsesansvarlig på afdelingen, og beskæftiger sig derfor med undervisning og udvikling.

Udover det arbejder hun direkte med myelomatosepatienter på hospitalets ambulatorie. Dermed har hun både erfaring med myelomatosepatienter og behandlingen samt erfaring med at tale om sygdommen.

Behandling af myelomatose kan medføre en række bivirkninger. Bivirkninger, der gør, at du som patient har brug for lindring og støtte. Her spiller sygeplejersken en nøglerolle i at sørge for, at bivirkningerne bliver diagnosticeret og behandlet rettidigt. Sygeplejersken har også ansvar for at give dig de rigtige informationer på det rigtige tidspunkt på en let forståelig måde.

Lyt med, når vi undersøger sygeplejerskens rolle i lindringen af bivirkningerne. Vi vender også, hvilke bivirkninger sygeplejerskerne ofte ser, samt hvilke der kan være tabubelagt. I den sammenhæng vender vi også, hvor vigtigt det er at tale med sygeplejersken om bivirkninger, når de opstår.

Udforsk

6. maj 2022  -  15:25 MIN

Hvordan hjælper og støtter en myelomatose-sygeplejerske dig?

For mange mennesker er diagnosen myelomatose fremmed. Det kan de faggrupper, man som patient møder i behandlingen af sygdommen, derfor også være. Lyt med i dette afsnit, hvor vi taler med Ann Ozimek Rittig om hendes rolle som myelomatosesygeplejerske.

Ann Ozimek Rittig

24. SEPT. 2021  -  17:34 MIN.

Hvorfor skal vi deltage i klinisk forskning?

Vi har alle hørt, at ”det er vigtigt at deltage i klinisk forskning”, men hvorfor er det egentlig det? Hvad er gevinsten for patienten, for sundhedspersonalet og for vores samfund? Det kan du høre mere om i det her afsnit, hvor vi taler med professor og overlæge Niels Abildgaard.

Niels Abildgaard

podcast

Lyt til vores podcast-serie Sammen om kræft

I ’Sammen om kræft’ er vi i dialog med alle, der er med til at stå sammen om kræft. Lyt med, når vi blandt andre taler med læger og andre eksperter, der videregiver den nyeste viden på området.

Find vores podcastserier her >