For Patienter og pårørende

Nyttig information til patienter og pårørende

Det kan være svært at følge med i alt det, der sker i løbet af et sygdomsforløb. Derfor har Bristol Myers Squibb et ønske om at hjælpe dig med at få de oplysninger, du har brug for om din sygdom.

Vi tror på, at indsigt er første skridt på vejen mod bekæmpelse af sygdom og alvorlige lidelser. Her på siden har vi samlet videoer fra SundhedsTV der kigger nærmere på kræft og behandlingsformer og på livet som patient eller pårørende. Vi har også samlet en række links til sider, der kan give andre brugbare informationer om bl.a. modermærkekræft.

MODeRMÆRKEKRÆFT

Information om modermærkekræft

På melanom-info.dk kan du finde informationer og videoer om modermærkekræft - eller malignt melanom, som sygdommen også hedder.

Gå til melanom-info.dk >

NYREKRÆFT

Information om nyrekræft

På nyrekræftinfo.dk finder du korte film om sygdommen, mulige behandlinger, bivirkninger og meget mere.

Gå til nyrekræftinfo.dk >

ONC-DK-2100016, Juni 2021

Generelt om kræft

2:27 min.

Hvad er kræft?

I denne film forklarer overlæge Gitte Persson fra onkologisk afdeling på Herlev Hospital, hvad kræft er, og hvordan en kræftsygdom opstår.

3:37 min.

Behandling af kræft: Operation og strålebehandling

I filmen forklarer overlæge Gitte Persson fra onkologisk afdeling på Herlev Hospital om operation og strålebehandling, som er hyppigt brugt i behandlingen af kræft.

3:26 min.

Lægens gode råd til livet med kræft

I denne film får du en række gode råd til livet med kræft, og hvordan du kan håndtere tiden i et behandlingsforløb. Rådene gives af overlæge Gitte Persson fra onkologisk afdeling på Herlev Hospital.

3:47 min.

Behandling af kræft: Medicinsk behandling

I denne film forklarer overlæge Gitte Persson fra onkologisk afdeling på Herlev Hospital om tre hyppige former for medicinsk behandling af kræft – kemoterapi, immunterapi og hormonbehandling.

Psykologens råd til livet med kræft

4:03 min.

Gode råd til at håndtere kræftforløbet

I filmen giver psykolog og professor Bobby Zachariae en række gode råd til at håndtere sygdomsforløbet, når man er diagnosticeret med en kræftsygdom.

2:31 min.

Hvordan er man en god pårørende til en kræftpatient?

I denne film fortæller Bobby Zachariae, psykolog og professor ved kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital om nogle af de udfordringer, man som pårørende kan støde på i forbindelse med et kræftforløb.

3:12 min.

Tiden efter behandlingen af en kræftsygdom

I denne film giver psykolog og professor Bobby Zachariae indblik i nogle af de tanker og overvejelser, som kræftpatienter ofte får efter endt behandlingsforløb.

Livet med en kræftsygdom

6:26 min.

Christinas forløb med modermærkekræft

Denne film skildrer Christinas personlige fortælling om at få konstateret modermærkekræft, og om det lange forløb hun har gennemgået i forbindelse med sygdommen.

4:47 min.

Et nyt syn på livet efter modermærkekræft

Filmen skildrer Pias personlige fortælling om livet med modermærkekræft. Hun fortæller om sit syn på livet efter kræftdiagnosen, og hvordan hun forsøger at få det bedste ud af den tid, hun har tilbage at leve i.

6:38 min.

Lises pårørende har spillet en vigtig rolle

I filmen fortæller Lise om de følelser, hun gennemgik, da hun fik stillet diagnosen modermærkekræft. Hun fortæller samtidig, hvor vigtig en rolle hendes pårørende har spillet i forløbet.

5:51 min.

Livet efter behandling af hoved-halskræft

Filmen skildrer Toms personlige historie om livet med hoved-halskræft. Tom fortæller om de mange tanker og overvejelser, han gjorde sig i perioden efter behandlingen.

5:59 min.

Senfølger ved hoved-halskræft

I filmen fortæller Finn sin historie om at få konstateret hoved-halskræft, behandlingen af sygdommen og de senfølger ved hoved-halskræft, som Finn har mærket på egen krop.

6:00 min.

Symptomer ved nyrekræft

I denne film fortæller Nils om symptomerne, og forløbet han gennemgik, indtil han fik konstateret nyrekræft. Derudover fortæller han om livet efter behandlingen.

Læs mere om kræft og behandlinger på Kræftens Bekæmpelse

Leder du, som patient eller pårørende, efter information om kræftsygdomme, så kan du med fordel kigge på Kræftens Bekæmpelse. Her finder du gode råd og viden om kræft og behandling.

Gå til Kræftens Bekæmpelse >

Om Bristol Myers Squibb

Vi er en global biofarmavirksomhed, og vi arbejder hver dag på at udvikle og levere innovativ medicin, der hjælper patienter med at overvinde alvorlige sygdomme.

Læs mere om os >